Vettel ignoriral dogovorjeno taktiko

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2013 .

 

Mark Webber je bil po dirki za VN MAlezije zelo kritičen do moštvenega kolega pri Red Bullu, Sebastiana Vettla. Aktualni svetovni prvak naj bi samovoljno ignoriral dogovorjeni načrt za dirko in si tako zagotovil zmago.

Webber je vodil večji del 56 krogov dolge dirke v Kuala Lumpurju, na drugo mesto pa ga je v zadnjih krogih dirke potisnil Vettel. Avstralec trdi, da se je to zgodilo potem, ko so mu iz moštva sporočili, da sta pogonska agregata v dirkalnikih rdečih bikov omejena. “Po zadnjem psotanku so mi iz ekipe sporočili, da je konec dirkanja. Motor smo omejili, da smo lahko križarili do cilja brez pretirane porabe goriva in nepotrebne obrabe materiala. Tudi jaz sem želel dirkati, toda v moštvu so se odločili, da smo v fazi dirke, za katero se vedno še pred štartom dogovorimo, da v njej le še pazimo na gume in dirkalnik varno pripeljemo do cilja.

Na koncu se je Seb samovoljno odločil drugače in v ekipi ga bodo tako kot vedno zagovarjali, tako pač je. Svoj motor sem omejil in začel križariti na zadnjem kompletu koles, potem pa se je začela bitka. Razočaran sem nad rezultatom današnje dirke,” je povedal vidno razočarani Webber, kateremu se je Vettel že opravičil.

Webber se po današnjem drugem mestu s 26 točkami nahaja na tretjem mestu v skupnem seštevku prvenstva, 14 točk za vodilnim Vettlom.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish