Vettel: Hamilton si zasluži letošnji naslov prvaka

Avtor prispevka: , objavljeno 29. oktobra 2017 .

Sebastian Vettel, edini tekmec Lewisa Hamiltona v boju za letošnjo krono svetovnega prvenstva formule ena, je bil prvi, ki je čestital Britancu, ki je zdaj prav tako postal štirikratni svetovni prvak. Nemec je vodil v točkovanju prvenstva vse do VN Italije, saj je pred tem zmagal na štirih dirkah, a njegov boj za lovoriko se je končal s tremi tragičnimi dirkami. Pred VN Mehike je za Hamiltonom zaostajal za ogromnih 66 točk, kolikor bi jih le težko nadoknadil.

Tekmeca sta med sabo trčila v prvem krogu in posledično oba morala na nenačrtovan postanek s čimer sta dirko nadaljevala povsem iz začelja. Vettel bi moral na dirki v cilj pripeljati na enem izmed prvih dveh mest, a je do konca dirke uspel priti do četrtega, tako da je za Hamiltonovo slavje zadostovalo že deveto mesto Britanca.

“Lewis je bil letos zelo dober, zato si zasluži ta naslov in s tem v mislih mu tudi čestitam,” je dejal Vettel. “Današnji dan se vrti okrog njega. Užival sem v bojih z njim, čeprav bi si jih želel še več, toda splošno gledano so bili letos boljši,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish