Vettel: Hamilton se je vdal, ko ga je prehitel Bottas

Avtor prispevka: , objavljeno 17. marca 2019 .

Sebastian Vettel meni, da je Lewis Hamilton dirko v Avstraliji končal skoraj 21 sekund za moštvenim kolegom Valtterijem Bottasom, ker se je vdal, ko ga je Finec ugnal na štartu. Britanec je bil hitrejši izmed Mercedesovih dirkačev v soboto, ko sta Srebrni puščici “zaklenili” prvo štartno vrsto. Toda Bottas je bil v nedeljo na dirki enostavno neustavljiv vse od štarta pa do cilja, kjer je zabeležil svojo četrto zmago v Formuli 1.

Poleg 25 točk za zmago je Bottas vknjižil še dodatno točko za najhitrejši krog na dirki, potem ko je Formula 1 pred letošnjo sezono ponovno uvedla točkovanje najhitrejšega kroga. Medtem ko se je Finec odpeljal izven dosega vsem tekmecem, pa se je Hamilton znašel celo pod pritiskom Maxa Verstappna, a je vseeno uspel obdržati drugo mesto.

Vettel pa je prepričan, da je Britančeva motivacija utrpela udarec, ko ga je Bottas prehitel na štartu dirke. “Ne vem, kaj je delal Lewis,” je dejal dirkač Ferrarija. “Mislim, da se je verjetno dolgočasil in ni bil preveč zadovoljen, ker je izgubil mesto na štartu. To ne bi bilo prvič, da bi le vozil okrog. Iz moštva so mi sporočili, da se je pritoževal nad gumami. Toda varno je pripeljal do konca dirke, zato mislim, da tam naprej ni bil preveč zadovoljen.”

Hamilton sam pa je po dirki priznal, da se je pravzaprav sprijaznil z drugim mestom. “Načrtoval sem, da bom ostal blizu, dve ali tri sekunde zadaj. Potem pa sem imel težave z dirkalnikom in razlika se je povečevala. Verjetno bi se povečevala, tudi če bi se še naprej trudil. Raje sem pazil na gume potem pa so me precej zgodaj poklicali v bokse, kot odziv na postanek Ferrarijev.”