Vettel: Hamilton ni pustil nič prostora

Avtor prispevka: , objavljeno 2. septembra 2018 .

Nemec je bil po dirki jezen na svojega rivala v boju za naslov, ki mu ni naj ne bi pustil dovolj prostora v prvem krogu dirke. Vettel je dirko končal na četrtem mestu potem, ko sta s Hamiltonom rahlo zadela Nemec pa se je zavrtel in zdrsnil na začelje.
Britanec je z zmago povečal prednost v skupnem seštevku na 30 točk pred Vettelom.
“Lewis je videl možnost in me poizkušal prehiteti po zunanji strani. Toda ob tem mi ni pustil niti malo prostora, tako nisem mogel storiti nič drugega in sem zadel vanj. Na žalost sem bil jaz tisti, ki se je zavrtel, kar je nekoliko ironično.”

Dirkač Mercedesa je dirko brez poškodbe dirkalnika nadaljeval na drugem mestu in osem krogov pred koncem prehitel Kimija Raikkonena za zmago. Vettel pa je moral zamenjati sprednje krilce in se do konca prebil vse do petega mesta, zaradi kazni Verstappena pa napredoval na četrto.
“Po trčenju sem vozil precej dobro ter tako osvojil kar nekaj točk. Lahko bi bili še slabše. Seveda sem trenutno zelo razočaran predvsem zaradi vseh teh ljudi tukaj. Podpora je bila neverjetna, žal jim nismo vrnili kar bi si zaslužili.”
“Toda kaj bi lahko storiš, ko se zavrtiš v prvem krogu ? Lahko bi bila dobra dirka, pa ni bila. Bilo pa je bolj zanimivo, vendar nismo zadovoljni.”
“Za naprej nismo preveč zaskrbljeni, saj smo hitri. 30 točk se sliši veliko, toda to se lahko hitro zmanjša.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish