Vettel: Ferrariju manjka še nekaj malega

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2017 .

Sebastian Vettel meni, da morajo v nadaljevanju dirkaškega konca tedna na domači dirki v Monzi pri Ferrariju najti še nekaj malega, če se hočejo kosati z Mercedesom in na italijanskih tleh zmagati prvič po letu 2010. Nemec je oba petkova treninga končal na tretjem mestu. Na prvem je za najhitrejšim časom, ki ga je postavil Lewis Hamilton, zaostal več kot sekundo, na popoldanskem treningu pa je njegov zaostanek znašal le 0.140 sekunde. Kljub temu pa štirikratni svetovni prvak meni, da se morajo še malo izboljšati, ter da so potrebne izboljšave povsem na dosegu.

“Za nami je dan mešanih občutkov, zato upamo, da bo jutri bolje,” je povedal. “Popoldan smo v prvem delu treninga vozili večinoma z mehkimi gumami, vendar nisem povsem zadovoljen, saj nam je nagajal promet in pa virtualni varnostni avto. Za nas dan ni bil tak, kot si ga ponavadi želiš, toda verjetno je tako pri vseh. Zbrali smo dovolj podatkov, ki jih moramo zdaj pregledati in če nam uspe izboljšati nekaj malenkosti, bo jutri vse skupaj že bolje. Mercdes je bil tu v zadnjih letih zelo močan, toda osredotočamo se na svoje delo. Poskušamo izboljšati dirkalnik, saj nam nekaj malega še manjka, s tem pa bomo začeli jutri na zadnjem treningu.”

Kimi Raikkonen je bil na obeh treningih četrti. Na drugem treningu je za Valtterijem Bottasom, najhitrejšim dirkačem treninga, zaostal 0.398 sekunde, saj je med simulacijo dirke zletel s steze v drugem ovinku Lesmo. Finec ima tu z dirkalnikom nekaj več težav, saj pravi, da je slabo vodljiv, upa pa, da bodo v moštvu čez noč uspeli napredovati. “Danes nam ni bilo lahko. Dirkalnik je bil težko obvladljiv zato mi ga ni uspelo peljati tako, kot bi želel. Iskal sem boljše ravnovesje. Jutri nas čaka veliko dela, toda tako je tudi ponavadi ob petkih. Težko je oceniti, kakšna je naša forma. Časi krogov nam ne pokažejo ničesar in ne vemo, kaj delajo drugi. Če nam jutri uspe dirkalnik nastaviti tako, kot želim, se bom lahko izboljšal,” je še dodal Raikkonen.

Foto: Ferrari