Vettel: Ferrari v dežju ni tako dober kot Mercedes

Avtor prispevka: , objavljeno 28. julija 2018 .

Sebastian Vettel je po deževnih kvalifikacijah, ki jih je končal na četrtem mestu dejal, da Ferrari v takšnih razmerah ni tako konkurenčen kot Mercedes. Dirkača sta bila na vseh prostih treningih, ki so minili v suhem vremenu na vrhu, toda v kvalifikacijah sta zasedla drugo štartno vrsto z več kot pol sekunde za dirkačema Mercedesema. Kimi Raikkonen je bil hitrejši od Sebastiana Vettela.
“Očitno po mokrem nismo tako konkurenčni kot kadar je steza suha. Zavedati se je potrebno, da se v takšnih razmerah lahko zgodi marsikaj. V zadnjem poizkusu sem poizkušal vse. Ni bil najbolj optimalen krog, ne pa tudi slab. Tako, da je vredu.”
“Seveda smo si želeli, da bi bili nekoliko višje, toda to je to kar imamo.”

Na vprašanje zakaj prednost Ferrarija, ki jo imajo na počasnih in zavitih stezah pred Mercedesom na tej stezi v teh razmerah ni prišla do izraza je Nemec odgovoril:
“To ni vedno tako. Letos po mokrem nismo veliko vozili, pred nami je še veliko dela. Rezultat danes ni katastrofa tako, da ni slabo dirko s tretjega in četrtega mesta. Razlika ni bila velika.”
“Seveda smo si želeli biti spredaj, če bi bilo suho bi bil rezultat drugačen. Poskrbeti moramo, da bomo hitri po dežju.”
Vettel je prepričan, da bo jutri zelo pomemben štart dirke.
“Na štartu je potrebno storiti vse prav. Tu smo bili v zadnjem obdobju dobri. Do prvega zavoja je kar daleč tako, da če nam uspe dober štart lahko kaj storimo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish