Vettel: F1 ne sme izgubiti italijanske velike nagrade v Monzi

Avtor prispevka: , objavljeno 10. septembra 2015 .

Sebastian Vettel se je pridružil številnim, ki zagovarjajo Monzo, saj si sam ne predstavlja formule ena brez itallijanske dirke v Kraljevem parku: “Če bomo izgubili Monzo zaradi denarja, bomo imeli vsi strta srca. Biti tu je neverjetno, mi dirkamo, a pri tem se opazi veliko ljudi, ki pridejo, da bi bili del vsega. Vse je zelo enostavno, tuje veliko emocij, podpora Ferrariju je enormna in mislim, da ne moremo izgubiti te dirke.”

Podobnega mnenja je tudi Massa, ki pravi: “Zgodovina formule ena je tukaj, to je del tega kar pravimo, da je formula 1. To, da je formula 1 rastla gre zasluga tudi tem dirkam tukaj. Dirkamo za ljudi in ko vidimo pod odrom za zmagovalce tako veliko ljudi, ki vzklikajo in jočejo, menim, da ne moremo izgubiti dirke tega tipa.”

Na drugi strain pa Bernie Ecclestone pravi, da je ta dirka katastrofalna iz vidika komerciale, zaradi česar bi jo nadomestil z recimo Katarjem ali Azerbajdžanom. Massa pa pravi: “Rad obiskujem kraje, ki jih še nisem. Rad potujem v druge države, rad raziskujem kaj novega. Vsekakor pa se ne želim odpovedati, tako kot ostali ne, tistemu kar imamo v krvi.”

0 0 glas
Oceni komentar