Vettel ceni hitro opravičilo Verstappna

Avtor prispevka: , objavljeno 15. aprila 2018 .

Sebatian Vettel je razkril, da se je Max Verstappen kmalu po dirki opravičil za trčenje, v katerem je Vettel poškodoval dirkalnik in posledično padel na osmo mesto. Verstappen je v Vettla trčil trinajst krogov pred koncem dirke, potem ko je varnostni avto izkoristil za menjavo gum na mehkejše. Nizozemec je takoj prevzel odgovornost za nesrečo, zato pa se je tudi takoj opravičil Vettlu. “Do mene je pristopil takoj po dirki. Videl je, da je naredil napako,” je povedal Vettel.

“Povedal sem mu, da so dirke dolge, s takšno napako pa je zavrgel stopničke. Imel je srečo, da je lahko nadaljeval, tako kot tudi jaz, vendar to res ni bilo potrebno. Mislim, da je dojel, kaj sem mu želel povedati. Bil je zbral in videl je, da je zamočil. Ljudje so se spraševali, če gre za njegovo mladostniško zaletavost, toda razlog se ne skriva v tem. Zdaj je odpeljal že veliko dirk. Vso dirko je na tem deli veter pihal v hrbet in po 41 krogih že veš, da imaš tam lahko težave z zaviranjem. Toda te stvari se zgodijo. Cenim to, da se je takoj opravičil. Povedal sem mu, da se mi zdi, da je to pravi način, kako rešiti te zadeve. Da se stvari razčistijo na štiri oči, ne pa prek medijev z napihovanjem dogodka,” je še dodal Nemec, ki zdaj v točkovanju svetovnega prvenstva vodi z zmanjšanim številom točk.

Dirkač Ferrarija je priznal, da bi Verstappna glede na razliko v gumah spustil mimo brez boja. “Bilo je jasno, da sta Red bulla hitrejša,” prvi Vettel. “Ricciardo se je i zozadja približal tkao hitro, da ni bilo smiselno braniti, enako pa je veljalo tudi za Maxa. Slabo je zapeljal na ravnino, sicer bi ga že tam spustil mimo. Pustil sem mu prostor, če bi mu malo blokirala kolesa, a so mu blokirala precej in to je vodilo v trčenje.”

Vettel je po trčenju vozil naprej na šestem mestu, toda s poškodovanim dirkalnikom se ni mogel upreti niti napadom Nica Hulkenberga in Fernanda Alonsa. “Na nek način sem vesel, da sem pripeljal do konca. Po takšnem trčenju bi hitro lahko dirko končali na tistem mestu. K sreči je dirkalnik še deloval. Poškodovano je bilo dno in ni bil več uravnotežen. Zatem ni bil več enak, precej se je podkrmaril.”

Verstappen je za trčenje prejel 10 sekundno kazen, zaradi katere je s četrtega mesta padel na petega.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish