Vettel bo taktiziral

Avtor prispevka: , objavljeno 2. oktobra 2014 .

Sebastian Vettel je dejal, da bo taktično izbiral na katerih dirkališčih bo odslužil kazen izgube desetih štartnih mest, ko bo moral do konca sezone uporabiti dodatne pogonske agregate.

Vsak voznik v formuli ena ima na razpolago pet pogonskih agregatov za celotno sezono, za vsaki dodatni motor pa izgubi deset štartnih mest.

Vettel je le eden izmed mnogih dirkačev, ki je pred dirko za VN Japonske blizu meje, zato želi omejiti škodo, ki bi jo povzročile morebitne kazni. “Pravila so takšna, kot so in v nekem trenutku do konca letošnje sezone bom moral odslužiti kazen,” je Vettel pojasnil na četrtkovi tiskovni konferenci v Suzuki. “Upamo, da nam bo uspelo zdržati čimdlje, toda sam bom do konca sezone zagotovo moral uporabiti vsaj en dodaten motor, zaradi česar bom po kvalifikacijah izgubil deset štartnih mest. Verjetno nas bo čakala še kakšna kazen, kar pa je posledica slabega začetka slabe sezone, kar se zanesljivosti tiče. Toda tega smo se zadevali že takrat.

Zdaj moralo le oceniti, kje je najlažje nadoknaditi izgubljena mesta,” je pojasnil Vettel.

Do konca sezone je pred karavano formule ena še pet dirk, prva izmed njih bo ta konec tedna v japonski Suzuki, nato pa do konca sledijo še VN Rusije, ZDA, Brazilije in Abu Dabi. Glede na zahtevnost stez, kar se prehitevanja tiče, bo Vettel kazen verjetno želel odslužiti v Braziliji, kjer je prostora za prehitevanja dovolj, vrstni red pa pogosto premeša tudi vreme, bonus takšne poteze pa je, da bo imel potem na zadnji dirki v Abu Dabiju, ki sledi Braziliji, na voljo malo rabljen motor, s katerim bo poskušal izkoristiti dvojne točke, ki bodo podeljene na zadnji dirki sezone.

Foto: Red Bull Racing