Veto na prihod Lorenza bi bil znak šibkosti – Marquez

Avtor prispevka: , objavljeno 30. decembra 2018 .

Marc Marquez bi lahko preprečil prihod Jorgeja Lorenza k tovarniškemu moštvu Honde, če bi tako želel, toda Španec pravi, da bi s tem le pokazal znake šibkosti. Lorenzo se bo prihodnjo sezono pridružil Hondi, kot moštveni kolega Marqueza, potem ko so se po dveh letih pri Ducatiju odnosi z italijanskim moštvom skrhali. Hondin motocikel je že preizkusil na testiranjih po koncu sezone v Valenciji ter Jerezu, kjer je zadnji dan za Marquezom zaostajal le še manj kot dve desetinki sekunde.

Marquez je, še preden so pri Hondi izbrali zamenjavo za Danija Pedroso dejal, da želi močnega moštvenega kolega. “Če bi preprečil prihod Lorenza, bi bil to znak šibkosti,” je povedal Marquez, ki še vedno okreva po operaciji rame, katero je samo na zadnjih dirkah sezone večkrat izpahnil. “Če me bo premagal, mu bo to uspelo z enakim motorjem. Vedno raje vidim, da se proti pištoli borim s pištolo, namesto s strojnico. Imela bova enake motorje, tako da če me Jorge premaga, bom vedel zakaj. Ob tem pa lahko motocikel še močno izboljšamo.”

Gledalci nestrpno pričakujejo začetek sezone, ko bomo videli, kakšni odnosi bodo vladali med dirkačema, saj Marquez v razredu MotoGP razen Pedrose ni imel drugega moštvenega tekmeca, Lorenzo pa je znan po tem, da s svojimi moštvenimi kolegi ponavadi ni v najboljših odnosih.

“Zaradi Jorgeja, ali katerega drugega moštvenega kolega, ne bi spreminjal svojega sloga dirkanja, niti ne svojih ciljev, ” je dejal Marquez. “Toda zavedam se, da za Hondo, Ducati ali Yamaho dirkajo zmagovalni dirkači. Če ti ne uspe zmagati, bo zmagal drugi dirkač. To ne pomeni, da Dani Hondi ni dal ničesar, saj je moštvu veliko prispeval. Toda jasno je, da je Jorge eden izmed najboljših dirkačev, predvsem pa mu je uspelo zmagati na motociklih različnih proizvajalcev.

 

Marc Marquez koledar 2019

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish