Verstappnova kazen v Sočiju ni velika ovira

Avtor prispevka: , objavljeno 20. septembra 2021 .

Šef moštva Red Bull Racing, Christian Horner meni, da kazen izgube treh štartnih mest na dirki v Sočiju za Maxa Verstappna ne bo velika ovira.

Nizozemec je bil kaznovan zaradi trčenja z Lewisom Hamiltonom v Monzi, a dirkališče v Rusiji z dolgo ravnino pred prvim ovinkom omogoča koriščenje zavetrja drugih dirkalnikov. “Kazen v Sočiju ni tako velika ovira, saj bo imel do prvega ovinkadobro zavetrje drugih dirkalnikov,” je povedal Horner. “Komaj čakam dirko, da vidim, kako nam bo šlo.”

Moštvo Mercedes na ruskem dirkališču Soči še ne pozna poraza, kar pomeni, da le to ustreza njihovemu dirkalniku. Zaradi tega in kazni Verstappna se pri Red Bullu poigravajo z mislijo, da bi Nizozemcu v dirkalnik namestili nov, četrti motor, zaradi česar bi sicer izgubil še nekaj mest in bi dirko začel iz začelja.

“V 2018 je Max VN Rusije začel z zadnjega mesta, pred postankom v boksih pa je že vodil na dirki,” se spominja Horner. “Lani smo bili tam drugi, na tem dirkališču pa še nikoli nismo zmagali. Zdi se, da je to ena izmed močnejših točk Mercedesa. Sam sem Monzo in Soči v mislih označil za Mercedesovo stezo, zato bo naslednja dirka za nas tam velik izziv.”

Foto: HB Press

0 0 glasovi
Oceni komentar
Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish