Verstappnen bo moral plačati preko milijon evrov za nastop v 2024

Avtor prispevka: , objavljeno 7. novembra 2023 .

Max Verstappen v sezoni 2023 piše zgodovino in podira rekorde, toda pred začetkom sezone 2024 pa bo podrl še en rekord z grenkim priokusom.

Dirkači morajo vsako leto plačati določeno ceno super licence, ki je potrebna za nastop v prvenstvu F1. Osnovna cena super licence dirkača F1 sicer znaša 10.400eur, kar samo po sebi ni tako veliko za dirkače, ki služijo nekaj deset, nekateri pa tudi nekaj sto krat toliko. Toda ob obveznem znesku 10.400eur mora vsak dirkač plačati še 2.100eur za vsako točko, katero je osvojil v pretekli sezoni.

Trikratni svetovni prvak je dve dirki pred koncem sezone 2023 zbral že 524 točk, kar skupaj znese 1.188.556evrov. Nizozemec je bil kritičen do zneska 963.800eur, katerega je moral plačati pred letošnjo sezono, za lani zbrani 454 točk. “Znesek je absurden,” je dejal. “Mislim, da ni prav, da moramo plačati toliko. Tega v drugih športnih ni, sezone pa so vedno daljše.”

Zneska pa verjetno ne bo plačal Max sam, temveč ga bo poravnalo moštvo Red Bull Racing skupaj s svojo štartnino, ki prav tako temelji na zbranih točkah. “Če se prav spomnim pogodbe z Maxom, bomo znesek morali poravnati mi,” je dejal svetovalec moštva iz Milton Keynesa, Helmut Marko.

Za primerjavo pa bo Williamsov dirkač Logan Sargeant za podaljšanje super licence moral plačati 12.500eur, seveda pod pogojem, da do konca sezone ne osvoji nobene dodatne točke, sicer bo znesek nekoliko višji.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje