Verstappna za zdaj Hamiltonov sedež ne zanima

Avtor prispevka: , objavljeno 26. februarja 2021 .

Max Verstappen za zdaj ne razmišlja, da bi se postavil v vrsto za sedež Lewisa Hamiltona, kateremu pogodba z Mercedesom poteče ob koncu letošnje sezone.

Šef ekipe Red Bull Racing, Christian Horner je nedavno dejal, da si bodo pri Mercedesu gotovo želeli podpisati pogodbo z Verstappnom, če se Hamilton ob koncu sezone odloči zapustiti nemško moštvo, s katerim je letos podpisal le enoletno podaljšanje.

Verstappen ima sicer pogodbo, ki ga na Red Bull veže do konca sezone 2023, toda v njej ima določbo, ki mu omogoča predčasno prekinitev sodelovanja. Vendar pa Nizozemec za zdaj o menjavi moštev ne razmišlja. “Nihče ne ve, kako se bo Lewis odločil,” je povedal. “Za zdaj se z drugimi ne obremenjujem. Osredotočam se na letošnjo sezono, v katerim želimo biti uspešni. Prezgodaj je še, da bi razmišljal tako daleč naprej, saj je za nami šele prvi preizkus letošnjega dirkalnika v Silverstonu.”

Verstappen je v Silvertonu opravil uvodni test, tako imenovan shakedown, po katerem je bil z dirkalnikom RB16B zadovoljen, toda zadržan glede možnosti za letošnji naslov prvaka.

Čeprav se zaveda, da bo potreboval dirkalnik, ki se bo zmožen kosati z Mercedesovim, pa dobro ve, da se mora izboljšati tudi sam. “Gledam pretekle dirke, analiziramo dirkaške konce tedna in včasih vidiš kakšno malenkost. Kdaj ti pomaga tudi kakšna izjava iz druge ekipe, vse to pa mi pomaga, da izboljšam svojo vožnjo. Ta nikoli ni dovolj dobra, zato moraš biti vsako leto boljši. Boljši moraš biti na kvalifikacijah, bolj konstanten na dirkah, bolje uporabljati gume in najti boljše nastavitve dirkalnika.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish