Verstappenu kazen opravljanja družbeno koristnih del

Avtor prispevka: , objavljeno 11. novembra 2018 .

Max Verstappen je za svoje izražanje nasilja nad Estebanom Oconom po koncu dirke s strani komisarjev dobil kazen dveh dni opravljanja družbeno koristnih del.

Nizozemec je po dirki zaradi svoje jeze na tehtanju odrinil Ocona, ki je na dirki ob prehitevanju trčil vanj. Dirkač Red Bulla je zaradi trčenja izgubil zmago na dirki.

Oba dirkača so komisarji po dirki poklicali na razgovor. Končna razsodba je bila, da mora nizozemski dirkač po presoji FIA-e v naslednjih šestih mesecih opraviti dva dni družbeno koristnih del.

Komisarji so zapisali:

“Max Verstappen je prišel na po dirki na obvezno tehtanje in se takoj obrnil proti Oconu. Po izmenjavi besed je prišlo do spora, kjer je odrinil ali udaril drugega dirkača v prsni koš.”

“Komisarji razumejo, da je bil Max Verstappen zaradi nesreče in izgubljenga položaja na dirki zelo razočaran. Kljub temu, pa v svojem besu ni imel namena poškodovati drugega dirkača.”

“Kljub temu, da simpatiziramo z njegovo strastjo so komisarji prepričani, da mora biti športik na tej ravni zgled ostalim, kar pa Max Verstappen tokrat ni bil.”

Esteban Ocon ni dobil dodatne kazni potem, ko je na dirki dobil kazen deset sekundnega postanka.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish