Verstappen: Znova me je izločil Mercedesov dirkač

Avtor prispevka: , objavljeno 1. avgusta 2021 .

Max Verstappen je že drugo dirko zapored ostal brez boja za zmago, zaradi posledic dejanja Mercedesovega dirkača. Po trčenju z Lewisom Hamiltonom v Silverstonu, jo je Nizozemcu tokrat zagodel Hamiltonov pomočnik Valtteri Bottas, ki je trčil v zadek Landa Norrisa in dirkača McLarna pahnil v dirkalnik Verstappna. “Znova me je izločil Mercedesov dirkač,” je povedal po dirki, kjer je osvojil tolažilno točko. “Tega res nočeš. Ostal sem brez celotnega boka dirkalnika, poškodovano je bilo tudi dno. Dal sem vse od sebe, da sem dosegel vsaj eno točko. Ni veliko, je pa vsaj nekaj, vendar želimo čim manj takšnih dirk.”

Verstappen je imel kanček sreče v nesreči, saj je bila dirka zaradi ostankov na stezi prekinjena, tako da so imeli mehaniki na voljo nekaj časa, za hitro popravilo dirkalnika, a dna nismo smeli popraviti. “Zelo sem razočaran. Ko se sezona nadaljuje po poletnem premoru, bom dal vse od sebe. Upam, da bo takrat moj dirkalnik konkurenčen. Izgubili smo ogromno točk zaradi čudnih incidentov.”

Če je Verstappnovo vodstvo pred Silverstonom znašalo 33 točk, je Nizozemec po le dveh dirkah izgubil skoraj 40 točk, saj zdaj za Hamiltonom zaostaja za šest točk.