Verstappen želi ob sebi Vergna

Avtor prispevka: , objavljeno 31. oktobra 2014 .

Max Verstappen, ki bo prihodnjo sezono postal najmlajši dirkač formule ena v zgodovini, je dejal, da bi v sosednji Toro Rossovi garaži najraje videl Jeana-Erica Vergna. Za prosti sedež pri toro Rossu se poteguje vrsta dirkačev, med katerimi je prvak serije Formula Renault 3.5 Carlos Sainz ml., Pierre Gasly, podprvak omenjene serije, ter najverjetnejši prav serije GP3 Alex Lynn, toda Verstappen, ki je v Austinu nastopil na prvem prostem treningu želi, da bi v drugem dirkalniku sedel še naprej aktualni dirkač Jean-Eric Vergne.

“Za ekipo je bolje, če v dirkalniku sedi izkušen dirkač, zato mislim, da je bolje, če Jean-Eric ostane. Na koncu koncev bi bilo to boljše tudi zame, saj je zelo izkušen in mi lahko pomaga izboljšati mojo vožnjo. Menim da je zelo nadarjen, sicer še ne bi bil v formuli ena. Mislim, da si zasluži ostati.

Povsem sproščen je in na splošno prijazen možakar. Do mene je bil zelo prijazen, kar zelo cenim. Upam, da bova prihodnjo sezono lahko sodelovala,” je še dodal sin nekdanjega dirkača Josa Verstappna.

Foto: Red Bull