Verstappen že v Španiji namesto Kvjata!

Avtor prispevka: , objavljeno 4. maja 2016 .

Max Verstappen bo že na dirki v Barceloni napredoval v moštvo Red Bull Racing, Daniil Kvjat pa se po polomiji na VN Rusije seli v Nizozemčev dirkalnik pri Toro Rossu. Kvjata so vodilni možje Red Bulla ta teden poklicali v Milton Keynes, kjer pa je po pogovorih padla odločitev o takojšnji zamenjavi dirkaške zasedbe.

Pri Red Bullu po dirki v Sočiju niso bili zadovoljni s predstavo Kvjata, ki je v prvih treh zavojih dvakrat zelo narobe ocenil položaj in dvakrat trčil s Sebastianom Vettlom, pri tem pa je nasrkal tudi Kvjatov moštveni kolega Daniel Ricciardo, v katerega je po trčenju v drugem zavoju priletel Vettel. Moštvo Red Bull je Rusijo zapustilo brez novih točk, s čimer se jim je Williams približal na šest točk, Ferrari pa je pobegnil na 19 točk razlike.

“Če bi prepozno zaviral in trčil z drugim dirkalnikom enkrat, bi bilo to sprejemljivo, saj je dirkal pred domačo publiko. Toda drugo trčenje je bilo preprosto nesprejemljivo,” je po dirki dejal svetovalec Red Bulla, Helmut Marko. “Škoda, saj ni uničil dirke le Vettlu, ampak tudi Ricciardu in sebi. Moral je na dodaten postanek in cel dan je bil prava polomija za Red Bull. Zdaj se bomo malo ohladili, med tednom pa sledi še en pogovor,” je v nedeljo še dodal Marko.

Verstappen, ki naj bi po prvotnih načrtih v Red Bull napredoval prihodnjo sezono, bo že ta teden opravil vse potrebno, vključno s pomerjanjem sedeža.