VERSTAPPEN: Že po prvi dirki sem vedel, da ne bo nič iz tega

Avtor prispevka: , objavljeno 1. decembra 2020 .

Od dirke VN Turčije je jasno, da je Lewis Hamilton svetovni prvak Formule 1 leta 2020 in da mora Max Verstappen še naprej čakati na svoj prvi naslov. Nizozemec je bil že od Imole naprej izven igre, toda sedaj pove, da mu je bilo že veliko prej jasno, da sezona 2020 ne bo njegova.

Na podrobnejše vprašanje, od kdaj je vedel, da letos ne bo resen kandidat za naslov, je Verstappen izstrelil kot iz topa: “Na prvi dirki.” In kakšna je utemeljitev? “Menim, da je bilo takrat dokaj jasno, da imamo prevelik zaostanek.” Izrečeno v številkah, to pomeni, da je imel Verstappen na prvih kvalifikacijah letošnje sezone točno 0,538 sekunde zaostanka za Valtterijem Bottasom v Mercedesu, ki je na VN Avstrije osvojil pole position. “Zakaj tako velik zaostanek? Ne vem. Že zdavnaj bi to spremenili, če bi vedeli.” Vsekakor pa ni šlo za premajhno zavzetost Red Bulla in Honde. “Vsi delajo zelo trdo, brez dvoma. In še naprej moramo nadoknaditi zaostanek. Vendar je zelo težko imenovati razloge zaostanka,” tako Verstappen.

Verstappnu je bilo že po prvi dirki sezone, VN Avstrije, jasno, da letos ne bo nič z naslovom prvaka, saj je bil zaostanek za Mercedesom prevelik – Foto: HB Press

Vendar pa njegova ekipa v pogledu tehničnega razvoja ostaja na žogi in je v Turčiji znova preizkušala nekaj novega, ki naj bi bilo definitivno pozitivno, pove Nizozemec, ki pa v detajle ni želel zahajati. Vendar pa od Red Bullovih posodobitev veliko pričakuje. “Želim videti, kako te posodobitve delujejo tukaj, na stezi, ki jo dobro poznamo iz preteklosti. Prepričan sem, da bo dobro.” Vse ostalo ni tako pomembno. Ali bo na koncu sezone drugi ali tretji, to za njega ne igra nobene vloge. Njegova filozofija za zadnje tri dirke pa se glasi: “Želim le dober rezultat. Če pomeni, da si na koncu tretji skupne razvrstitve, vendar pa si imel nekaj pozitivnih dirk, potem bom s tem zadovoljen,” še doda Max.          

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish