Verstappen zaskrbljen zaradi težav z motorjem

Avtor prispevka: , objavljeno 8. junija 2024 .

Max Verstappen je zaradi tehničnih težav z dirkalnikom izpustil drugi prosti trening za VN Kanade, ker pa steza v Montrealu Red Bullovemu dirkalniku RB20 ne leži, je svetovni prvak zaskrbljen pred nadaljevanjem dirkaškega konca tedna.

“Žal nisem mogel dopeljati prav veliko krogov na drugem treningu, saj smo imeli težavo na električni napeljavi,” je pojasnil Nizozemec. “Težavo še preiskujemo, nikakor pa to ni idealen začetek vikenda, saj bi si želel odpeljati več krogov. Povrhu tega pa so tekmeci uspeli odpeljati več krogov, tako na suhi, kakor tudi mokri stezi. Je pa v tem trenutku najbolj pomembno, da ugotovimo, kaj se je zgodilo in kakšne posledice bomo nosili v nadaljevanju konca tedna ter celotne sezone.”

Svetovalec ekipe, Helmut Marko, je pojasnil, da se je težava pojavila na pogonski enoti, zaradi izgubljenega časa pa ni bil pretirano zaskrbljen: “Motor smo morali vzeti iz dirkalnika, da bi našli točen vzrok, vendar se je težava pojavila na električni napeljavi motorja. Seveda ni idealno, saj je bil že prvi trening moker in brez pravih podatkov, toda kar se nastavitev tiče, upamo, da bo steza v soboto ostala suha do konca treninga. Če nam uspe zadnji trening odpeljati brez težav na suhi stezi, potem ne bomo veliko izgubili.”

Red Bull zaradi izgubljenega časa na treningih ni uspel preveriti, ali so uspeli odpraviti težave dirkalnika pri vožnji čez robnike. “V Monaku smo odkrili nekaj težav in upamo, da bomo ta konec tedna z novimi nastavitvami našli rešitve. Max je bil na stezi najhitrejši v prvih dveh sektorjih, kar je za nadaljevanje konca tedna precej obetavno.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje