Verstappen z novim moštvenim kolegom straši Mercedes

Avtor prispevka: , objavljeno 19. decembra 2020 .

Max Verstappen bo imel pri Red Bullu v prihodnjem letu še četrtič zapored drugega moštvenega kolega. Po Danielu Ricciardu, Pierru Gaslyu in Alexu Albonu sledi sedaj Sergio Perez. Prihod sveže pečenega zmagovalca dirke Formule 1 je vodja ekipe zelo pozitivno sprejel. Verstappen namreč vidi dobre možnosti, da skupaj s Perezom konkretno pritiskata na Mercedes. Albon teh kvalitet ni imel.

Hitreje dirkati in se približati drugim dirkalnikom (Mercedes),” se glasi Verstappnov standard za Pereza. “Checo je dober tip, odlično štarta in je zelo dober dirkač. Je inteligenten in zaradi tega menim, da je to, kar bo naredilo razliko,” verjame Nizozemec, da so z Mehičanom končno našli pravo zamenjavo za strukturo pri Red Bullu. “Tako sem dejansko jaz sklenil pogodbo z njim. Imel sem pravico odločanja in tudi plačo sem držal zelo nizko, samo za vsak slučaj,” se pošali Max na vprašanje, kako daleč je bil vpleten v odločitev ekipe. Dejansko se je Nizozemec pred nekaj tedni v medijih pozitivno opredeljeval o Nicu Hülkenbergu. “Seveda smo se v ekipi pogovarjali in povedal sem le svoje odkrito mnenje. Mislim, da smo lahko očitno videli, da je imel Alex v letošnji sezoni včasih težave.”

Max Verstappen je prepričan, da mu bo z novim moštvenim kolegom Sergiom Perezom uspelo povečati pritisk na ekipo Mercedes,

Alex je super in odkrit človek in vesel sem, da bo še naprej ostal del ekipe. Na koncu pa odločitev vedno sprejmejo Helmut, Christian in Dietrich. Seveda sem že prej nekaj vedel, toda na koncu to ne naredi razlike.

Od Marka Webbra naprej je to prvič, da Red Bull stavi na dirkača, ki ne prihaja iz lastnih vrst. Perez naj bi zapolnil kamenček mozaika, ki ga Avstrijci iščejo odkar jih je zapustil Ricciardo. “Večinoma, ko smo bili letos konkurenčni, sem bil jaz edini dirkalnik, ki je poskušal, da jih premaga in ob tem preizkušal kaj drugega,” tako Verstappen, ki se je letos izkazal za edinega dirkača, ki je bil v stanju izzvati Mercedes. “Toda oni so lahko z obema dirkalnikoma vedno izbrali boljšo strategijo, ker so me lahko z enim pokrili.”  

Nizozemca pa veseli, da bo zadnji moštveni kolega Alex Albon vendarle ostal del ekipe, saj bo mladi Tajec v sezoni 2021 opravljal nalogo rezervnega dirkača Red Bulla.

Na finalni dirki v Abu Dabiju je Albon prič držal priključek obema Mercedesoma in s tem končno izpolnil pričakovanja Verstappna in Red Bulla. “To je vsaj preprečilo, da Mercedes izvede dodaten postanek ali pa da poskuša nekaj, kar bi mene spravilo v težave,” tako Max, ki si od Pereza želi več takšnih akcij. “Veliko bolj gre za to, da imamo v ospredju tudi drugi dirkalnik, ki lahko skozi celotno dirko izvaja pritisk. Upam, da bo Checo pravi dirkač za to. In predvsem nekdo, ki bo celotno ekipo peljal naprej in mene držal pri volji. Vedno je lepo imeti moštvenega kolega, ki pritiska na tebe.

Članek lahko preberete tudi na vmax.si          

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish