Verstappen: Vseeno mi je kdo bo moj moštveni kolega

Avtor prispevka: , objavljeno 27. septembra 2019 .

Max Verstappen je dejal, da ne želi vplivati na odločitev svojega moštva o tem kdo bo v prihodnji sezoni njegov moštveni kolega. Trenutno je to Alexander Albon, ki je po koncu poletnega premora zamenjal Pierra Gaslya. Prav omenjena dirkača naj bi bila še edina v “boju” za sedež poleg Nizozemca, kar pa pomeni, da bo Daniil Kvyat tudi v naslednji sezoni član Tora Rossa.

Verstappen je na vprašanje kakšen vpliv ima sam na to odločitev je odgovoril:

“To je povsem odločitev moštva. Sam nisem odločilen faktor pri tem in tudi ne želim biti. Povsem vseeno mi je kdo bo sedel poleg mene. Drugi imajo pri tem glavno besedo.”

O svojem novem kolegu v moštvu je tako dejal:

“Alex je zelo dober dirkač. Uživam v delu z njim, saj je zelo sproščen. Toda nič drugače ni bilo s Pierrom. Tudi on je zelo dober fant. Zelo sem vesel zanj, ko vidim kako dobro se je znašel v Toro Rossu. Če se vrnem na Alexa, imava zelo podoben dirkaški slog.”

Glede na trenutno situacijo se zdi, da bosta prav Verstappen ter Albon v prihodnji sezoni tvorila dirkaško zasedbo Red Bulla.

“Celotno moštvo je že od prvega dne zelo prijazno do mene. Izkazali so mi veliko mero zaupanja in spoštovanja,” je dejal Albon.

“Veliko ljudi misli, da sem pod velikim pritiskom, toda temu ni tako. Trenutno gre le za učenje, spoznavanje novih stvari, na koncu pa bomo videli kako se bo izšlo. Ne razmišljam o prihodnji sezoni ampak sem povsem osredotočen na trenutno dogajanje. Do konca sezone si želim na vsaki dirki pokazati svoj maksimum. Na koncu pa bodo rezultati odločali o moji prihodnosti.”

Helmut Marko je priznal, da bo končna odločitev znana po dirki v Mehiki.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish