Verstappen vabi Laudo, da se mu pridruži pri psihiatru

Avtor prispevka: , objavljeno 7. septembra 2016 .

Ni skrivnost, da je bil Max Verstappen po dirki za VN Belgije deležen veliko kritik, ki se tudi na minuli dirki v Monzi niso še čisto polegle. Nekateri ostali in nekdanji dirkači, ter tudi strokovnjaki, so ga kritizirali zaradi njegovega agresivnega stila vožnje, ki ga je izvajal že pred prvo dirko drugega dela letošnje sezone. Pred dirko za VN Italije je imel Verstappen pogovor, na katerem je sodeloval tudi Charlie Whiting, vodja dirk, in nato v nedeljo odpeljal dirko, kot da se pretekle dni ni ničesar dogajalo.

Eden izmed glasnih kritikov je bil tudi Niki Lauda, ki je povedal, da se mora Verstappen pogovoriti z moštvo ali pa s psihiatrom. V pogovorni oddaji Peptalk je Verstappen nadaljeval, da če že mora kdo k  psihiatru, potem je najbolje, da gresta oba. Dodal je tudi, da bi tudi on, če bi bil na poziciji Räikkönena, odreagiral enako. Vendar še vedno zagovarja mnenje, da je bila stvar ostra, da ni kršil nobenega pravila, ampak le branil svojo pozicijo.

»Dirkači imamo različne načine dirkanja in tako se morajo ostali navaditi na moj način, ki je očitno zelo drugačen od ostalih,« je pojasnil Nizozemec. Med veliko kritiki se je pojavil tudi Jacques Villeneuve, ki ga kritizira že od vsega začetka. Za svojega moštvenega kolega pa se je zavzel Daniel Ricciardo. V bran ga je vzel tudi Fernando Alonso, obema pa se je pridružil tudi Lewis Hamilton. »Malo se je potrebno umiriti. Fant je star šele 18 let. A nismo v njegovih letih bili tudi mi takšni,« se je spraševal Hamilton v nedeljo in nadaljeval, »zmagal je eno dirko in to je breme na njegovih mladih plečih, vendar očitno vsi tega ne, ali pa nočejo razumeti.«

Hamilton je še priznal, da pri osemnajstih letih on osebno še ne bi mogel zmagati in ponovil, da bi verjetno tudi on na njegovem mestu delal iste stvari. Hamilton je namreč v prvo ekipo Formule 1 prišel z dvaindvajsetimi leti in leto kasneje slavil svojo prvo zmago.

Tudi Bernie Ecclestone meni, da sta oba, tako Hamilton kot Verstappen posebna dirkača, vendar vsak na svoj način. »Lewis in Max sta korak pred drugimi, to se vidi tudi po število oboževalcev,« je pojasnil glavni šef Formule 1. Si je pa dovolil še eno opazko glede dirkača iz Nizozemske, in ga opisal »kot dirkača z jajci«. In zato je starosti Formule 1 všeč, da ima takšnega dirkača na dirkališču.

Foto: Autosport