Verstappen: Še nikoli nisem bil tako vznemirjen pred novo sezono

Avtor prispevka: , objavljeno 6. marca 2019 .
Verstappen: Še nikoli nisem bil tak vzemirjen pred novo sezono

Max Verstappen že nestrpno pričakuje pričetek nove sezone, ki se pričenja prihodnji teden v Avstraliji. Nizozemski dirkač katerega moštvo je pred sezono zamenjalo dobavitelja pogonskih enot je poudaril, da že dolgo ni bil tako vznemirjen pred začetkom sezone,

Moštvo Red Bull bo po dolgih letih sodelovanja z Renaultom, v letošnji sezoni uporabljalo Hondine pogonske sklope. Letošnja testiranja v Barceloni so bila za avstrijsko moštvo precej vzpodbudna, saj so minila brez večjih težav, vsaj kar se tiče področja motorja. Moštvo se tako v novo sezono podaja z visokimi pričakovanji. Verstappen je novinarjem dejal, da se vznemirjenost stopnjuje že vse od dneva, ko je v Silverstonu prvič sedel v dirkalnik.

“Že na dan, ko sem se v Silverstonu prvič vsedel v dirkalnik sem bil izredno vznemirjen. Resnično sem želel izvedeti kako se obnaša novi motor. Tako sem bil vznemirjen, da noč pred tem skoraj nisem spal.”

Nizozemec je bil nedavno zelo pohvaljen s strani vodje moštva Helmuta Marka, ki je predvsem poudaril njegov zrel pristop k letošnjim testiranjim, ki naj bi bila njihova najboljša do sedaj. Verstappen je po odhodu Daniela Ricciarda tudi jasno postal prvi voznik moštva, kar pomeni veliko vlogo pri razvoju samega dirkalnika.

“Zelo sem zadovoljen pred novo sezono. Sodelovanje s Hondo pomeni povsem nov projekt in prva naloga je bila čim bolj razumeti različne nove stvari. Prav to so nam omogočila testiranja, ki smo se jih zelo temeljito lotili, saj med sezono resnično težko spreminjati velike stvari.”

Dirkač Red Bulla je bil v pretekli sezoni zelo kritičen do moštva Renault, saj le ti niso uspeli zmanjšati zaostanka za Mercedesom in Ferrarijem. Novo sodelovanje s Hondo pa v moštvo prinaša predvsem veliko pozitivne energije.

“Gre za povsem svež začetek in vsi že nestrpno pričakujemo prvo letošnjo dirko. Nova energija prinaša namreč tudi novo motivacijo.”