Verstappen se čuti sposobnega za svetovnega prvaka

Avtor prispevka: , objavljeno 24. januarja 2017 .

Max Verstappen se je v svoji dvoletni aktivni karieri v Formuli 1 že večkrat vpisal v različne statistike, od tega, da je bil najmlajši dirkač z licenco za Formulo 1 še pred svojim vozniškim dovoljenjem, da je kot najmlajši dirkač že na svoji drugi dirki osvojil prve točke in seveda uspeh lanskega leta – najmlajši zmagovalec dirke. Mladenič je sedaj še v pričakovanju svoje najbolj zaželene statistične oznake, tj. naziva najmlajšega svetovnega prvaka.

Do sedaj ta naslov pripada Sebastianu Vettlu, ki je svoj prvi naslov svetovnega prvaka osvojil pri triindvajsetih letih in je nadalje tudi najmlajši dvakratni, trikratni in štirikratni svetovni prvak. »Zagotovo je moj največji cilj v letošnji sezoni osvojitev naslova svetovnega prvaka,« je svoj letošnji boj napovedal Verstappen. Glede na statistiko samega naslova še ne potrebuje takoj v tej sezoni, ampak ima zanj še dobri dve leti časa, če želi prevzati naslov, ki ga trenutno nosi Vettel.

Kakor koli že; jasno je, da lahko Verstappen poživi tudi letošnjo sezono. Verjamemo, da je glavni dizajner Adrian Newey uspel zajeti vse novitete letošnjega leta ter spremembe pravil in tako pripraviti dirkalnik, ki bo letošnjo sezono spet prvi konkurent vodeči ekipi Mercedesa. Tudi dobavitelj motorjev Renault jih je opremil z novim, še močnejšim motorjem. »Do sedanji občutki so zelo pozitivni,« ocenjuje Verstappen in dodaja: »Že lanskoletno sezono smo bili zelo blizu ekipi Mercedes in letošnjo sezono bomo že bližje, saj smo v razvoju naredili korake naprej.«