Verstappen: Renaultova pogonska enota je nočna mora

Avtor prispevka: , objavljeno 24. aprila 2015 .

Max Verstappen je Renaultovo pogonsko enoto, ki je nameščena v njegovem Toro Rossu, opisal kot neke vrste nočno moro, ki lahko ogrozi cilj ekipe za letošnje sezono – peto mesto v konstruktorsk razvrstitvi.

Verstappen je v svojih prvih štirih dirkah samo na eni prišel do cilja, na ostalih pa so ga izdali mehanski problemi. Na samem začetku se je Toro Rossov cilj uvrstitve kot peti konstruktor v prvenstvu zdel popolnoma realen, trenutno pa se moštvo nahaja na šestem skupaj z Lotusom in točko pred Force Indio.

“Mislim, da je avto pripravljen za peto mesto, samo tisto kar je znotraj njega nam povzroča nočne more,” je povedal sedemnajstletnik, ki se je na Veliki nagradi Bahrajna prebijal s petnajstega mesta, preden ga je izdala elektronika, zaradi česar je vozil z manjšo močjo. Da ne bi popolnoma izgubil motorja, je v štiriintridesetem krogu zaključil dirko.

Teden kasneje na Kitajskem si je obetal točke, ko mu je štiri kroge pred koncem odpovedal motor. Dogodka se spominja z besedami: “Celotno dirko sem imel težave s pogonsko enoto. Po prvem postanku sem moram zamenjati na varen način. V bistvu nisem imel moči, izgubljal sem predvsem na ravninah. Kasneje sem samo še vozil in čakal, da me prehitevajo za krog.”

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo