Verstappen: Renault še vedno sekundo zadaj

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2018 .

Max Verstappen je dejal, da je Renaultova specifikacija C pogonskega sklopa v Monzi zaostaja sekundo na krog v primerjavi z Mercedesom in Ferrarijem. Francosko moštvo je v Monzo prineslo novo spcifikacijo pogonskega sklopa, ki naj bi moštvom prinesla tudi po tri desetinke na krog. Pri Red Bullu so sprva načrtovali, da bodo nov pogonski sklop uporabili samo na dirkalniku Daniela Ricciarda, toda pred tretjim prostim treningom so nove komponente namestili tudi Maxu Verstappenu. Napredek Renaultevega pogonskega sklopa sta pohvalila Christian Horner in Helmut Marko.
Max Verstappen je na kvalifikacijah zasedel peto mesto, toda z zaostankom kar 1,496 sekunde za Kimijem Raikkonenom in le tri desetinke pred Romainom Grosjeanom.
Nizozemec je po kvalifikacijah dejal:
“Novo specifikacijah je nekoliko hitrejša od prejšnje kar je pozitivno, toda to še vedno ni dovolj.”
“Razlika v Q3 je nekoliko večja kot v Q2. Res pa je da sem še v Q3 prvi na stezo, torej so na stezi ostale še tri ali štiri desetinke.
“Lahko bi bilo nekoliko bolje. Še vedno smo več kot sekundo zadaj, to je tisto kar nam manjka pri motorju.”

Daniel Ricciardo je opravil samo en krog v prvem delu in bil desetinko hitrejši od Nizozemca nato pa ni več nastopil, saj bo dirko začel z začelja štartne vrste zaradi kazni ob menjavi motorja.
“Mislim, da imamo še rezerve, saj ta edini krog ni bil idealen.”
Dirkača Red Bulla si nadejata, da jima bo nova specifikacija motorja omogočila enakovreden boj z dirkačema Mercedesa in Ferrarija na naslednji dirki v Singapurju.
“Tam verjetno ne bomo tako močni kot v Monaku, toda zagotovo bomo blizu. Za najboljši štartni položaj bo zelo napeto in težko, sta obe moštvi izboljšali svoj motor. Tam je vseeno nekaj ravnin, kjer imajo prednost. Če bomo imeli zaostanek največ štirih desetink bo dobro,” je dodal Verstappen.
Ricciardo pa meni, da bi jim novi pogonski sklop lahko prinesel dve desetinki.
“Singapur za nas ne bo tako idealna steza kot Monako. Rekel bi, da je tam v vlogi favorita Ferrari. Toda bomo videli. Upam, da bo tesno.