Verstappen Red Bullu: Izboljšajte se, ali pa grem!

Avtor prispevka: , objavljeno 21. avgusta 2017 .

Max Verstappen je prvič resneje namignil, da bi lahko v prihodnosti zapustil moštvo Red Bulla in sedel v dirkalnik nasprotnega moštva. Nizozemec letos doživlja pravo nočno moro, saj mu priložnosti za dobre rezultate uhajajo zaradi nezanesljivega dirkalnika. Šef moštva Red Bull, Christian Horner je kljub temu prepričan, da bo mladi talent ostal v njegovi ekipi, kljub mikavnim priložnostim pri Ferrariju in Mercedesu.

Verstappen ima z Red Bullom sklenjeno pogodbo do konca sezone 2019, najverjetneje pa ima v pogodbi tudi izhodno klavzulo, ki mu omogoča odhod, če dirkalnik ne bo dosegal pričakovanih rezultatov. V nedeljo je v sklopu dirke DTM v Zandvoortu dejal, da je njegova zvestoba trenutni ekipa povsem pogojena s tem, kako konkurenčen dirkalnik mu bo ponudila, in dal jasno vedeti, da s trenutno formo moštva ni zadovoljen.

“Vedno sem govoril, da ne bom imel razloga za odhod, če bom sedel v konkurenčnem dirkalniku,” je povedal. “Trenutno nismo tam, kjer bi želel, da smo, toda to ne pomeni, da bom takoj dvignil roke od projekta. Toda po dveh ali treh letih brez vidnega napredka bi bila zgodba seveda drugačna. Trdo delamo na izboljšavah, toda po prihodnji sezoni bomo videli, kam me bo vodila prihodnost.”

Dirkač moštva Red Bull pa, glede na konfiguracijo stez, na naslednjih dveh dirkah ne pričakuje dobrih rezultatov, saj Renaultov pogonski agregat še vedno ni tako močan, kot Ferrarijev ali Mercedesov, za uspeh v Spaju in Monzi pa je potrebna ravno moč motorja.

Foto: Red Bull

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish