Verstappen: Red Bull mi ne dovoli preizkusiti motocikel MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 11. oktobra 2018 .

Max Verstappen je že nekajkrat izrazil željo, da bi se rad zapeljal z motociklom razreda MotoGP, saj je v svoji mladosti dirkal tudi z motorji. “Všeč mi je bilo. Bilo je malce bolj nevarno, toda z veseljem bi spet poizkusil,” je dejal 21-letni Nizozemec. “MotoGP je povsem drug svet, toda všeč mi je občutek, ko se v ovinkih z visoko hitrostjo pelješ čisto blizu tal.”

Dirkač moštva Red Bull Racing je razkril, da je za priložnost zaprosil vodilne može Red Bulla, ki je glavni sponzor moštva KTM v razredu MotoGP, podpira pa tudi druge ekipe, a so njegovo prošnjo zavrnili. “Rad bi poizkusil dirkati na dveh kolesih, vendar mi tega ne dovolijo. Kupil sem si Harley-Davidsona in potem prosil Red Bull, če bi lahko preizkusil MotoGP motocikel, saj Red Bull finančno podpira KTM in Hondo, hkrati pa imamo tudi svojo stezo Red Bull Ring. Toda trdno so zavrnili mojo prošnjo, saj bi bilo to prenevarno.”

Verstappen bo tako moral še nekoliko počakati na izpolnitev svoje želje, ki se je že izpolnila Fernandu Alonsu, ki je Hondin motocikel vozil leta 2015 in 2016, ko je McLaren sodeloval s Hondo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish