Verstappen: Prostora je bilo dovolj

Avtor prispevka: , objavljeno 12. septembra 2021 .

Max Verstappen meni, da je za trčenje na dirki v Monzi kriv Lewis Hamilton, ki mu ni pustil prostora na stezi, temveč ga je potiskal na robnike, kar je sprožilo nesrečo.

Hamilton in Verstappen sta se borila za mesto po opravljenih prvih postankih na dirki. Ko se je Hamilton vrnil na stezo, sta z Verstappnom v prvi ovinek pripeljala kolo ob kolesu, Britanec pa je dirkaču Red Bulla zaprl pot. Nizozemec je poskušal prehiteti po zunanji strani v drugi ovinek, a je pri tem zadel v robnik in poskočil na dirkalnik Hamiltona.

https://twitter.com/Max33Verstappen/status/1437090599065333760

Po dirki je Verstappen dejal, da je bilo za oba dovolj prostora, a je bilo trčenje neizbežno, ko mu je zmanjkalo prostora. “Vedeli smo, da bo tesno v prvi ovinek. Hamilton je zapeljal pred mene tako za izhodom iz boksov, jaz pa em moral zapeljati na zeleno zono, da sem se izognil dotiku. Zapeljal sem na zunanjo stran, takrat pa je videl, da bom vseeno napadel in mi zaprial pot. Nisem pričakoval, da bo zapiral, saj mu ne bi bilo treba. Če bi mi pustil le za širino dirkalnika prostora bi brez težav zapeljala iz drugega ovinka in še vedno bi bil pred mano. Toda stiskal me je s steze, dokler nisem imel več nič prostora. Stisnil me je na visoki robnik in zato sva na koncu tudi zadela.”

Verstappen je dejal, da tokratno trčenje ni nikakor podobno tistemu v Silverstonu, je pa izpostavil, da bo moral Hamilton sodelovati, če želita dirkati pošteno. “Mislim, da sva oba dovolj velika profesionalca, da gremo naprej in da med sabo dirkava. Toda pri tem morava sodelovati. Če je eden pripravljen sodelovati, drugi pa ne, bo prišlo do trkov.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish