Verstappen prepričan, da lahko v Monzi kljub kazni premaga Ferrarijevega asa Leclerca

Avtor prispevka: , objavljeno 10. septembra 2022 .

Max Verstappen pričakuje, da bo na dirki zaradi kompromisov pri nastavitvah dirkalnika, imel dobre možnosti, da kljub kazni za menjavo motorja poseže po zmagi.

Verstappen je bil na kvalifikacijah počasnejši le od Charlesa Leclerca, ki bo Ferrarijevo domačo dirko začel s prvega mesta. Toda Nizozemec je uporabil nov pogonski agregat in je zato izgubil pet štartnih mest, zato bo dirko pričel s sedmega mesta. Pri Red Bullu so pred kvalifikacijami ubrali nastavitve za več podtlaka, kar je aktualnega svetovnega prvaka sicer stalo hitrosti na ravninah, vendar Verstappen pričakuje, da bo na račun teh nastavitev na dirki manj obrabljal gume, ter tako posegel po novi zmagi proti Ferrariju, čigar dirkalniki so bili med simulacijami dirk videti bolj nestabilni.

“Še vedno imamo dobro končno hitrost v primerjavi z nekaterimi dirkalniki,” je pojasnil po kvalifikacijah. “Ferrarija sta na ravninah od nas nekoliko hitrejša. Pričakujem, da bom na dirki lahko povrnil izgubljena mesta, ko bom prišel do Charlesa pa me čaka težji dvoboj, kjer pa se bomo poskušali zanesti na boljše ravnovesje dirkalnika v ovinkih. Ubrali smo nastavitve z več oprijema v primerjavi z drugimi dirkalniki, toda občutek je bil dober. Tukaj so razmerja med kvalifikacijami in dirko vedno nekoliko drugačna. S simulacijami dirke v petek smo bili dobri, poskrbeti moram le, da hitro prehitim dirkalnike med mano in Charlesom, potem pa mislim, da imamo dobre možnosti.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj