Verstappen prepričan, da ima dovolj izkušenj

Avtor prispevka: , objavljeno 30. decembra 2014 .

Max Verstappen je prepričan, da ima dovolj izkušenj za uspešen debi s Toro Rossom v prihodnji sezoni, čeprav je pogosto deležen kritik od starejših kolegov na račun svoje starosti.

Nizozemec je za Autosport povedal: “V bistvu je način vožnje go-kartov v primerjavi s formulo popolnoma drugačen, zato potrebuješ nekaj časa, da se privadiš. Po drugi strani pa se Formula 3 in Formula 1 v grobem ne razlikujeta zelo. Razen, da se stvari v višjem razredu dogajajo mnogo hitreje. Dirkalnika sta si zelo podobna.”

Verstappen pravi tudi, da mu je očetova pomoč, tj. pomoč bivšega voznika Formule 1 Josa Verstappena, v veliko korist. Že od go-kartov naprej ga usmerja in pripravlja, kar mu je dajalo korak prednosti pred njegovi vrstniki. Omogočal mu je testiranja v višjih serijah od tiste, v kateri je takrat dirkal, da se mu je ob povratku v nižjo vse zdelo lažje.

“Stvari sem vedno počel tako in verjetno me je oče pripravil na to. Imava zelo dober odnos, zato se mi moja zgodba zdi drugačna od ostalih sedemnajstletnikov. Podajam se v dobro okolje, saj moštvo dela na pripravi mladih dirkačev, zato mislim, da je veliko bolje od začetkov mojega očeta,” dodaja Verstappen.

Foto: Autosport