VERSTAPPEN: Poteza LECLERCA je bila neumna in nepotrebna

Avtor prispevka: , objavljeno 8. decembra 2020 .

Medtem ko je Georgeu Russellu uspelo na štartu prehiteti moštvenega kolega pri Mercedesu Valtterija Bottasa, se je za njima med Verstappnom, Leclercom in Perezom vnel oster spopad za boljša mesta. Ko so prispeli v četrti zavoj, je Verstappen ugotovil, da je bolje če bo previden, kar pa Leclerc ni bil in je po notranji strani zavoja trčil v Pereza.

Ker se je Leclerc s to akcijo izločil iz dirke, pa je bil vmes Verstappen prisiljen, da ubeži temu trčenju in se je umaknil s steze, vendar je bil kot prvo prehiter, kot drugo pa je bila tudi zaščitna ograda zelo blizu, v kateri si je Nizozemec poškodoval svoj dirkalnik in je prav tako predčasno končal nedeljsko dirko. Za dirkača Red Bulla je bilo jasno, kdo je zakrivil ta incident in sicer Charles Leclerc, katerega manever je označil za neumnega. “Moj štart je bil v redu, potem pa so dirkalniki okrog mene postali preveč agresivni. Enostavno sem se poskušal izogniti težavam,” tako Max za Ziggo Sport.

Max Verstappen je bil po dirki VN Sakhirja vse prej kot navdušen nad potezo Charlesa Leclerca.

Valtteri je imel slab trenutek v drugem zavoju in prišla sva drug ob drugega. Potem sem videl, da je prostora vse manj in nisem želel imeti scenarija iz Singapurja leta 2017. Torej sem zaviral prej, da se izognem težavam. Potem je naenkrat po notranji strani priletel Charles. To je bilo nepotrebno tveganje. Vsi smo bili skupaj, tam ni bilo mogoče naenkrat pridobiti dve mesti. To, da je šel mimo mene, je v redu, to se lahko zgodi, a poskus, da prehiti še Pereza, pa je bil zelo optimističen. Mislim, da je bil preveč ambiciozen, bilo je popolnoma nepotrebno. Zaradi tega smo imeli dva dirkalnika v zaščitni ogradi, en dirkalnik pa je padel na začelje. Mislim, da je bilo neumno in ne bi se smelo zgoditi,” še doda Verstappen.                    

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish