Verstappen po težavah z ogrevanjem gum vesel prvega mesta

Avtor prispevka: , objavljeno 1. aprila 2023 .

Max Verstappen pravi, da je vesel najboljšega štartnega mesta za VN Avstralije, potem ko je imel med kvalifikacijami veliko težav z ogrevanjem gum.

Pri Red Bullu se, za razliko od tekmecev, niso poslužili taktike dveh pripravljalnih krogov pred hitrim krogom, s katerima bi ogreli gume, posledično pa je Verstappen tekom Q3 zdrsnil na šesto mesto. Nizozemec je po najhitrejšem času v zadnjem hitrem krogu, s katerim je s skoraj četrt sekunde prednosti pred Georgem Russelom osvojil 21. pole position v karieri, čutil olajšanje.

“Zadnji krog je bil kar dober,” je povedal. “Do takrat smo imeli veliko težav z oprijemom. Vsi so opravili dva pripravljalna kroga, ali pa dva hitra kroga. Jaz sem imel na voljo le en krog in tokrat se je izšlo, zato sem zelo zadovoljen.”

Dirko v Avstraliji bo en Red Bullov dirkač začel s prvega, drugi pa z zadnjega mesta, potem ko je Sergio Perez zdrsnil s steze v prvem delu in izpadel brez postavljenega časa. Mehičanu so komisarji na podlagi časov petkovih treningov dovolili nastop na dirki, čeprav brez časa, uradno ni znotraj predpisanih 107% najhitrejšega časa. Verstappen meni, da bo na dirki dirkalnik zelo hiter, zato se bo tudi Perez načeloma lahko prebil med dobitnike točk. “Na tretjem treningu sem odpeljal simulacijo dirke, tako da smo dobili občutek za gume. Dirka ravno zaradi gum ne bo ravno lahka, toda letos je naš dirkalnik na dirkah ponavadi najboljši.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj