Verstappen optimističen po preizkusu dirkalnika v simulatorju

Avtor prispevka: , objavljeno 5. februarja 2019 .

Max Verstappen je po preizkusu prvega Red Bullovega dirkalnika s Hondinim pogonskim sklopom na simulatorju dejal, da so občutki zelo pozitivni. Kljub temu pa ne more podati realne ocene do prvega preizkusa dirkalnika na stezi.

Moštvo Red Bull je po koncu lanske sezone zamenjalo dobavitelja pogonskih sklopov. Namesto Renaultovih bodo v prihodnje uporabljali Hondine pogonske sklope. Kljub temu, da je Honda skozi celotno lansko sezono napredovala, pa Verstappen ne pričakuje, da bodo njihovi pogonski sklopi že na začetku sezone konkurenčni Mercedesu in Ferrariju.

“Nov dirkalnik sem preizkusil le na simulatorju, kjer so občutki zelo pozitivni. Seveda pa nikoli ne veš kaj počnejo druga moštva. Potrebno je počakati in videli bomo kje smo. Preden bom lahko dirkalnik preizkusil na stezi je težko ugotoviti kaj lahko letos pričakujemo.”

Cilj Honde je že na začetku sezone biti pred Renaultom, skozi sezono pa zmanjševati razliko za najboljšima dvema proizvajalcema pogonskih sklopov (Mercedes, Ferrari). Nizozemec je še dodal:

“Sodelovanje s Hondo za nas predstavlja nov začetek. Vsi so zelo motivirani. Nestrpno pričakujemo novo sezono. Mislim, da se vsaj na začetku sezone ne moremo kosati z Mercedesom in Ferrarijem vsaj kar se tiče moči motorja. Pri Hondo se zelo trudijo, da bi čim prej dosegli ta nivo.”

“V moštvu vlada pozitivno vzdušje. Čuti se želja po zmagi. Sedaj verjamem, da si to želi tako moštvo kot tudi dobavljalec pogonskih sklopov. Lansko sezono sem nekoliko dvomil v to.”

Nizozemec je lani s četrtim mestom v skupnem seštevku dosegel svojo najboljšo uvrstitev ob koncu sezone v svoji karieri. Tako visoko uvrstitev si je po nekoliko slabšem začetku priboril predvsem v drugem delu sezone. Na zadnjih petih dirkah je vselej stal na odru za zmagovalce.

V celotni sezoni je zabeležil tudi dve zmagi, kar bo skupaj s Hondo želel letos še preseči.

“Poizkušali bomo zmagati na čim več dirkah. Če se bo to res zgodilo, potem se lahko borimo tudi za naslov. Trenutno je to še težko predvideti toda upam, da nas čaka pozitivno leto. Nimamo namreč še podatkov kako konkurenčen je naš dirkalnik in kako dobri so naši konkurentje.”

“Vedno se bom maksimalno potrudil in upam, da bo to dovolj.”