Verstappen: Ocon je “idiot”

Avtor prispevka: , objavljeno 11. novembra 2018 .

Max Verstappen je po dirki v Braziliji Estebana Ocona onačil za “idiota”. Dirkač Force Indie je vanj trčil potem, ko ga je Nizozemec prehitel za krog. Besni Verstappen ni nogel skrivati svoje jeze potem, ko je zaradi tega trčenja v drugem zavoju izgubil današnjo zmago. Ocon se je poizkušal na svežih pnevmatikah s prehitevanjem dirkača Red Bulla vrniti v isti krog, kar se je končalo s trečenjem. Oba dirkača sta se zavrtela komisarji dirke pa so Oconu dodelili kazen deset sekundnega postanka.

Takoj po dirki je Verstappen komentiral:

“Imeli smo izjemen dirkalnik. Nato pa smo zaradi takšneg idiota, ki je bil prehitet za cel krog izgubili zmago. Ostal sem brez besed.”

Verstappen je po radijski zvezi ob koncu moštvu dejal, da ne želi srečanja z Oconom po dirki. Kar pa se ni zgodilo saj sta se dirkača srečala na tehtanju. Vse to je vrglo senco na izjemno vožnjo nizozemskega dirkača s petega mesta.

“Bilo je bolje kot smo pričakovali. Dirkalnik je deloval izjemno, moštvo mi je zagotovilo zelo dobro strategijo tako, da smo lahko precej dolgo zdržali na supersoft pnevmatikah. Ne vem kaj reči. Vesel sem drugega mesta, toda morali bi zmagati.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish