Verstappen obsodil “neumno” metanje bakel na stezo

Avtor prispevka: , objavljeno 3. septembra 2022 .

Max Verstappen bo domačo dirko za VN Nizozemske začel z najboljšega štartnega položaja, a je pred nedeljsko dirko obsodil neumno in neodgovorno početje nekaterih gledalcev, ki so na stezo odvrgli dimne bakle.

Zaradi bakle je bil drugi del kvalifikacij prekinjen, še ena pa je tik ob stezo priletela v zadnjem delu. Verstappen je takšno početje obsodil in opozoril, da dim predstavlja nevarnost, tudi če so bakle aktivirane na tribunah. “Lepo je videti bakle, vendar če jih ni preveč. Toda da jo odvržeš na stezo je preprosto neumno. Mislim, da so gledalca, ki je to storil, tudi pospremili s tribun.”

Dirkač Red Bulla je gledalce pozval, naj tega ne počnejo. “To ni dobro za nikogar. Gledalca pospremijo s tribun, tako da ne more gledati dirke, nas pa ustavijo, saj je z baklami na stezi vožnja lahko nevarna. Tega preprosto ne bi smeli početi.”

Carlos Sainz je organizatorje pozval, naj gledalcem povejo, kdaj smejo prižgati bakle. “Mislim, da je bilo prav, ko so jih prižgali po koncu kvalifikacij, vendar jih ne bi smeli uporabiti sredi dirke, ali v prvem krogu, ko se na stezi odvijajo borbe,” je povedal Španec.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj