Verstappen: Ob poškodbi sprednjega krilca sem pričakoval več težav

Avtor prispevka: , objavljeno 13. maja 2018 .

Max Verstappen je po dirki, dejal, da je bil presenečen nad tem, da ga poškodba sprednjega krilca, ki ga je povzročilo trčenje z Lancem Strollom ni stalo, toliko kot je pričakoval.
Nizozemec je med virtualnim varnostnim avtomobilom rahlo trčil v zadek Lanca Strolla, kar je povzročilo rahlo poškodbo sprednjega krilca, kar pa voznika Red Bulla ni oviralo preveč in je ostal pred Sebastianom Vettelom in tako prvič letos stopil na zmagovalni oder.
“Med virtualnim varnostnim avtomobilom sem poizkušal ostati čim bljižje Williamsu. Zelo nenadno je zavrl, bil sem preblizu in zadel vanj. Na srečo je bilo poškodovan le zunanji del krilca in sem lahko nadaljeval. V hitrih ovinkih sem sicer imel nekaj težav, toda uspelo mi je priti na zmagovalni oder. Na vprašanje ali je ob trčenju pričakoval, da bo imel več težav je dejal:
“Seveda, toda razen v zavojih številka tri in devet nisem imel večjih težav. Zaradi tega sem bil nekoliko počasnejši, toda še vedno dovolj hiter.

Njegov moštveni kolega Daniel Ricciardo je končal kot peti, proti Nizozemcu je veliko izgubil med virtualnim varnostnim avtomobilom, ko se je zavrtel.
“Imel sem težave pri ohranjanju ogretih pnevmatik. Na srečo ni bilo blizu kakšnega zida, da bi se mi lahko zgodilo to kar se Grosjeanu v Bakuju.”
“Danes je bil zahteven dan, zelo hitro se ti je lahko pripetila napaka. Če si imel srečo ti je uspel en dobet krog od petih, v ostalih štirih pa si imel težave.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish