VERSTAPPEN o ALBONU: To ni bila ravno IZJEMNA PREDSTAVA

Avtor prispevka: , objavljeno 2. decembra 2020 .

Konec tedna se za Alexandra Albona s trčenjem na treningu ni začel dobro, a na koncu je Tajec na dirki v Bahrajnu zasedel tretje mesto in si skupaj z Maxom Verstappnom zagotovil prve dvojne stopničke za Red Bull po Suzuki 2017.

“Zame je bila to dobra dirka,” pravi Albon. “Začeli smo dobro in od takrat naprej je šlo v bistvu za to, da izkoristimo napake in težave ostalih. Nisem bil dovolj hiter, da bi prehitel Pereza, zato mi je ostalo le, da čakamo na morebitne težave konkurentov in to se je na koncu zgodilo. Tretje mesto je bilo dober rezultat.”

Tajski dirkač se zaveda, da je do drugih stopničk v Formuli 1 lahko prišel šele, ker je Perez tik pred koncem utrpel okvaro na svojem avtomobilu in je bil primoran odstopiti. “Tudi on je imel odlično dirko, tako da nisem povsem zadovoljen,” pravi. “Rekel bi, da sem 95-odstotno zadovoljen.”

Šef ekipe Christian Horner se strinja s tezo, da je Albon odpeljal dobro dirko, čeprav se zaveda, da je Albonu močno koristila Perezova okvara. Albon se je po petkovi nesreči uspel vrniti in biti na pravem mestu, ko je bilo to potrebno: “Danes je bil dober dan za Alexa.”

Toda vsi tega ne vidijo tako. Moštveni kolega Max Verstappen je vesel, da je Albonu uspelo priti na stopničke, vendar je po dirki našel tudi nekaj kritičnih besed za svojega moštvenega kolega: “Mislim, da to ni posebej izjemna predstava, če zaostajaš za 30 ali 40 sekund,” je podražil Albona. “Škoda mi je Checa, ker je odpeljal res dobro dirko.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish