Verstappen ne vidi nič spornega v boju z Russellom

Avtor prispevka: , objavljeno 23. maja 2022 .

Max Verstappen v dvoboju z Georgem Russellom na dirki v Španiji ni videl nič, kar bi lahko označil za sporno. Nizozemec je v prvih krogih dirke v Barceloni vozil na drugem mestu, ko je zaradi sunka vetra zapeljal s steze in padel na četrto mesto, za moštvenega kolega Sergia Pereza in Russella.

Britanca je poskušal prehiteti kar nekaj krogov, kar mu je oteževala okvara sistema DRS, priložnost se mu je ponudila v 24. krogu dirke, ko je na zaviranju v prvi ovinek vendarle uspel zapeljati ob Mercedesa, a je Russell po zunanji strani vrnil udarec ter dirkača Red Bulla prehitel nazaj. dvoboj se je nadaljeval še v tretji ovinek, kjer sta oba dirkača zapeljala z idealne linije, pri čemer je Verstappen vozil praktično izven steze.

Dvoboj, v katerem se je zdelo, da Russell tekmecu ni pustil za širino dirkalnika prostora, kot to velevajo pravila, so opazovali tudi sodniki na dirki, a niso videli potrebe po ukrepanju, odločitev pa je pozdravil tudi Verstappen.

“K sreči ni prišlo do ukrepov,” je povedal. “Zunaj sem imel nekaj oprijem, zato ne vidim težav. Šlo je za neizprosno dirkanje. Res je, da sem bil zunaj steze, toda bil sem tudi v mrtvem kotu, kjer me George ni mogel videti, zato mislim, da niti ni vedel, kje točno sem. Vedel je, da sem blizu, toda tam je težko pustiti za celotno širino dirkalnika prostora, saj je ovinek hiter in dirkalnik drsi navzven. Če bi bil na Georgevem mestu, bi tudi sam ravnal enako, tako pač dirkamo,” je še dodal Nizozemec, ki je na dirki zmagal.

Tudi Russell meni, da pri borbi z Verstappnom ni storil nič spornega. “Mislim, da je pomembno dovoliti takšne trde, toda poštene dvoboje. Pravilo pravi, da je tekmecu treba pustiti za širino dirkalnika prostora in to sem tudi storil. Max je še vedno na stezi imel eno kolo. V tistem trenutku je bilo malce težko, ker pa imamo tudi nove komisarje in vodstvo dirke, je težko za vse nas, saj poskušamo razumeti, kaj je dovoljeno.”

Russell je dejal, da je potreben dialog z vodstvom dirke. “Vedeti moramo, kaj pričakujejo od nas, ter kaj potrebujemo dirkači, zato je potreben odprt dialog. Glede prehitevanja z Verstappnom pa niti ni sem vedel, da so ga komisarji preučevali. Mislim sem, da je šlo za neizprosno in pošteno dirkanje.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish