Verstappen ne more verjeti, da je zmagal

Avtor prispevka: , objavljeno 15. maja 2016 .

Max Verstappen, najnovejši član kluba zmagovalcev na dirki za svetovno prvenstvo formule ena, je po dirki v Španiji, kjer je slavil senzacionalno zmago, dejal, da ne more verjeti, da mu je uspelo premagati vse tekmece.

Šele 18-letni Nizozemec, ki je z današnjo zmago postal tudi najmlajši zmagovalec dirke formule ena, je k moštvu Red Bull prestopil šele v ponedeljek, pred tem pa je sezono začel kot dirkač Toro Rossa. Do prve zmage je prišel v vsega 24 poizkusih, potem ko je v formuli ena debitiral lani.

“Občutki so neverjetni. Ne morem verjeti,” je po dirki povedal Verstappen. “Bila je odlična dirka. Moram se zahvaliti moštvu, da so izdelali tako odličen dirkalnik. Prav neverjetno je, da mi je uspelo zmagati na prvi dirki v tem dirkalniku.”

Dirkač Red Bulla je ves čas moral paziti na Kimija Raikkonena, ki za njim v zadnjih krogih nikdar ni zaostajal več kot sekundo. “Zdelo se mi je, kot da vozim vzdržljivostno dirko, še posebej v zadnjih desetih krogih. Nisem mogel verjeti, da vodim. Bil sem pod pritiskom s strani Kimija, vendar je na tej stezi težko prehitevati, tako da sem moral le paziti, da ne naredim kakšne napake in obneslo se je. Ciljal sem na stopničke, toda takoj zmagati je prav neverjetno,” je še dodal.

Foto: Red Bull