Verstappen: Ne bi bilo prav končati sezone z zadrževanjem Leclerca

Avtor prispevka: , objavljeno 21. novembra 2022 .

Max Verstappen je bil vesel, da ga iz moštva Red Bull niso pozvali, naj upočasni Charlesa Leclerca in tako omogoči Sergiu Perezu, da Monačana ujame ter prehiti, saj meni, da to ne bi bil pravi konec sezone.

Medtem ko je Nizozemec brez težav povedel dirko s prvega startnega mesta in držal vodstvo vse do cilja, se je za njim odvijal živčen boj med Leclercom in Perezom za drugo mesto med dirkači. Perez je zaostanek za dirkačem Ferrarija v zadnjih krogih po zaslugi spremenjene taktike zmanjševal, a na koncu mu je zmanjkalo nekaj krogov, da bi poizkusil s prehitevanjem. Verstappen je po dirki razkril, da iz moštva ni dobil nikakršnih navodil za pomoč moštvenemu kolegu, za katera meni, da bi očrnila finale sezone.

“Nisem dobil nobenih navodil, ki pa bi bila tudi zelo žgečkljiva tema,” je dejal Verstappen. “Ne bi se želel vplesti v to. Morda bi Charlesa lahko zadržal, toda ali je to pošteno dirkanje? Mislim, da to ne bi bil pravi konec prvenstva in sezone. Kazalo je, da je Checo dovolj hiter, da bi ga lahko ujel, toda potem je izgubil kar nekaj časa ko je prehiteval Pierra (Gaslya) in Alexa (Albona).”

Perez je med dirko po radijski zvezi ekipi sporočil, da ga Verstappen zadržuje, Nizozemec pa je dejal, da bi v srednjem delu dirke verjetno res lahko vozila hitreje in tako povečala prednost pred Leclercom, a so bili v ekipi zaskrbljeni zaradi obrabe gum. “Degradacija srednje trdih gum je bila precej visoka v drugem stintu. Če pogledamo nazaj, bi morda res lahko vozili hitreje, toda v tistem trenutku smo bili prepričani, da moramo bolj paziti na gume,” je pojasnil Verstappen.

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish