Verstappen: Naveličan sem kritik 

Avtor prispevka: , objavljeno 7. junija 2018 .

Max Verstappen je dejal, da je že naveličan odgovarjati na vprašanja o svojih napakah in bi najraje nekoga udaril, če bo v prihodnosti še deležen takšnih vpraśanj. Nizozemec je tudi po prihodu v Kanado v središču pozornosti zaradi svojega sloga vožnje s katerim si je na zadnjih dirkah nakopal številne težave. V Monaku je zaradi trčenja na tretjem prostem treningu dirko začel z zadnjega mesta si s tem povsem pokvaril možnosti za morebitno zmago. Po kvalifikacijah pa ga je okritiziral tudi vodja moštva Cristian Horner. Pred dirko v Kanadi je zato  Max dejal, da je naveličan poslušati kritike tistih, ki pravijo, da se mora umiriti.
“Res sem utrujen od poslušanja tistih, ki pravijo, da se moram umiriti. Tega pa ne bom spremenil saj me je to pripeljalo do tu kjer sem. Na te komentarje se niti ne oziram več, raje se osredotočim na svoje delo.”
“Seveda začetek letošnje sezone ni takšen kot sem si ga želel. Naredil sem nekaj napak, predvsem v Monaku in na Kitajskem, toda nima smisla več govoriti o tem.”
“Očitno novinarji nimajo drugih vprašanj kot to, da se ves čas ozirajo na dogodke iz prejšnjih dirk. Jaz sem osredotočen na naslednje dirke in prepričan, da stvarim obrnem na bolje. Smo hitri, hiter sem bil vsak dirkaški konec tedna. Težava bi bila če ne bi imeli hitrosti in ritma.”

Na vprašanje zakaj se je letos tolikokrat zaletel je odgovoril:
“Kot sem dejal sem utrujen od teh vprašanj. Če bom še dobival takšna vprašanja bom nekoga udaril.”
Čeprav je bil Verstappen vsak dirkaški vikend udeležen v določeno nesrečo je dejal, da so tudi novinarji dodali malo olja na ogenj.
“Dve nesreči sta bili moja krivda. Toda leta 2016 sem imel tri samo v Monaku. Ni vse tako dramatično kot ljudje govorijo. Seveda pa nisem osvojil točk, tam kjer bi jih moral. Toda vse ni bila moja krivda. Lahko bi bilo bolje.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish