Verstappen navdušil tudi Valentina Rossija

Avtor prispevka: , objavljeno 16. maja 2016 .

Zgodovinska zmaga Maxa Verstappna na VN Španije je naletela na številne odzive v sveto avto-moto športa. Nizozemec je z 18 leti in 228 dnemi starosti postal daleč najmlajši dirkač, ki mu je uspelo zmagati na dirki za svetovno prvenstvo formule ena. Prej je ta naziv pripadal Sebastianu Vettlu, ki pa je bil skoraj tri leta starejši, ko je prvič zmagal.

Verstappen je upravičil sloves nadarjenega dirkača, mnogi pa ga že vidijo, kot edinega pravega naslednika legendarnega Ayrtona Senne.

Podoben sloves legende v najvišjem razredu dirkanja na dveh kolesih pripisujemo Valentinu Rossiju, ki je v svoji karieri dirkača premikal številne mejnike. Italijan je ob zgodovinskem uspehu snel kapo pred Verstappnom. Na twitterju je zapisal: “Maxov prvi nastop (z Red Bullom) niti ni bil slab.”

Max ima zdaj na voljo še kar štiri leta, da The Doctorja premaga in postane svetovni prvak pri 22 letih. Da bi postal najmlajši prvak v formuli ena, pa ima na voljo še veliko več časa, saj je za zdaj najmlajši prvak Vettel, ki je leta 2010 postal prvak pri 23 letih in 123 dneh. Lewis Hamilton pa ostaja najmlajši dirkač, ki je vodil v svetovnem prvenstvu. Leta 2007, v njegovi prvi sezoni v F1, je bil star 22 let in 126 dni, ko je prevzel vodstvo v točkivanju prvenstva.