Verstappen: Natisnil bom dokaze in jih dal vsakemu novinarju

Avtor prispevka: , objavljeno 26. junija 2021 .

Max Verstappen je odgovoril na nova namigovanja moštva Mercedes, da so pri Red Bullu očitno na nedovoljen način pridobili prednost. Nizozemec je dejal, da bo natisnil dokaz, da je njegov dirkalnik na ravninah hitrejši zaradi nastavitev zadnjega krilca in ne zaradi morebitnih nelegalnih izboljšav pogonske enote.

Verstappen je z zmago v Franciji prednost pred Lewisom Hamiltonom povečal na 12 točk, Britanca pa je za zmago prehitel dva kroga pred koncem. Hamilton je tako v Franciji, kot v Avstriji večkrat po radijski zvezi potožil o hitrosti Red Bullov, in trdil, da se njegov dirkalnik z njegovim ne more kosati.

Red Bull je v Franciji v svoja dirkalnika namestil novi pogonski enoti, saj sta dirkača lahko uporabila drugi novi pogonski agregat letošnje sezone. Toda pogonske enote ne smejo biti izboljšane na področju moči, spremenjene so lahko le tako, da so bolj zanesljive, to pa je po porazu Mercedesa očitno sprožilo nove teorije. Šef ekipe Red Bull, Christian Horner je dejal, da ne razume Mercedesovih komentarjev o večji moči pogonskih enot njegove ekipe, pri tem pa je izpostavil, da so začeli uporabljati manjše zadnje krilce.

Tudi Verstappen je po sobotni zmagi v boju s Hamiltonom dejal, da pri Red Bullu uporabljajo manjše zadnje krilce, ki ustvarja manj zračnega upora. “Naslednjič bom natisnil kakšne so razlike med našim trenutnim in prejšnjim zadnjim krilcem in dokaze razdelil med vse novinarje. Na ta vprašanja odgovarjam, ker smo zadnja dva ali tri tedne na ravninah res hitrejši, toda poglejte naše krilce. Seveda so tudi pri Hondi opravili dobro delo, toda naš trenutni motor je od prejšnjega boljši le v pogledu vzdržljivosti dokazov o večji moči pa ni. Zato bom za naslednjič vklopil tiskalnik in razdelil nekaj fotografij.”

Hamilton je o Red Bullovi hitrosti na ravninah govoril tudi po kvalifikacijah, kjer ga je Verstappen premagal za več kot dve desetinki sekunde: “Tudi ta konec tedna so na ravninah tako hitri, da se z njimi ne moremo kosati,” je dejal dirkač Mercedesa.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish