Verstappen: Napodil bi dirkača, ki nebi želel dirkati po nesreči!

Avtor prispevka: , objavljeno 30. novembra 2020 .

Max Verstappen je zavrnil namigovanja, da bi morali dirkačem ponuditi možnost, da ne nadaljujejo dirke, kjer se je zgodila huda nesreča. Dirko formule 1 za VN Bahrajna je zaznamovala huda nesreča Romaina Grosjeana, ki je bil skoraj pol minute ujet v vročih plamenih po trku v zaščitno ogrado. Dirka je bila prekinjena za skoraj uro in pol, številni gledalci pa so se med tem čudili dejstvu, da je dirkač ameriškega moštva Haas iz razbitine odkorakal brez hujših poškodb, številni pa so dejali, da bi morali dirko odpovedati.

Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo in Valtteri Bottas so se med drugimi po dirki pritožili nad številnimi posnetki nesreče, toda Verstappen pravi, da ne razume, zakaj bi morali dirkačem ponuditi možnost, da dirke ne nadaljujejo. “Ne razumem, zakaj nebi dirkali,” je povedal. “Če bi bil jaz šef moštva, bi takšnega dirkača vrgel iz moštva. Če bi rekel, da ne želi dirkati, bi mu dejal, da se ne bo več usedel v moj dirkalnik.”

Lani je bila v belgijskem Spa Francorchampsu, po prekinitvi zaradi hude nesreče, ki je terjala življenje Anthoina Huberta, odpovedana dirka Formule 2. V nesreči je bil vpleten tudi Jack Aitken, ki je dejal, da od dirkačev ne bi smeli pričakovati, da po takšnem dogodku še isti dan dirkajo. “Nikomur ne privoščim, da bi iz prve roke izkusil, kako močno se lahko moti,” je odgovoril na Verstappnove besede. “S tem bi le povedali, da smo ljudje. Prizor je bil travmatičen, še posebej, dokler nismo vedeli v kakšnem stanju je Romain. Seveda, tu smo, da dirkamo, toda ne za vsako ceno v vsakih pogojih. Prepričan pa sem, da je bilo ostalim precej lažje, ko so vedeli, da je z njim vse uredu,” je še dodal dirkač Formule 2.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish