Verstappen na Madžarskem le 12 kilometrov od okvare motorja in odstopa

Avtor prispevka: , objavljeno 1. avgusta 2022 .

Max Verstappen se je na dirki za VN Madžarske le za las izognil okvari motorja in odstopu.

Nizozemec je v zadnjem delu kvalifikacij naletel na težavo s pogonsko enoto, tako da ni uspel postaviti konkurenčnega časa in je dirko začel z desetega mesta.

Pred dirko so mehaniki Red Bulla zamenjali pogonsko enoto in še nekaj drugih komponent, po menjavi pa mu ni bilo treba odslužiti kazni, saj še ni prekoračil določenega števila uporabljenih komponent, prav tako pa je po zaslugi novega pravila, ki so ga šefi ekip dorekli prejšnji mesec, dirko po menjavi pod parc fermejem lahko začel s štartne vrste, namesto iz garaž.

Aktualni svetovni prvak je tako uporabil tretjo in s tem zadnjo pogonsko enoto letos in na dirki zmagal, ter povečal prednost v razvrstitvi prvenstva na 80 točk pred Charlesom Leclercom.

Šef ekipe Red Bull, Christian Horner je priznal, da so imeli v sobotni nesreči tudi kar nekaj sreče, saj so lahko odkrili okvaro motorja, zaradi katere bi Verstappen, če ne bi uporabil drugega motorja, na dirki odstopil.

“Motor smo zamenjali, saj se je pokvaril eden izmed sestavnih delov,” je pojasnil Horner. “Imeli smo srečo, da se je motor pokvaril že v soboto, sicer bi popolnoma odpovedal v 12 kilometrih, pri vožnji na štartno vrsto. Odločili smo se za menjavo in ne popravilo, iz varnostnih razlogov pa smo menjavo opravili tudi pri Sergiu (Perezu).

Oba motorja iz Red Bullovih dirkalnikov sta tako ostala cela in bosta lahko uporabljena na naslednjih dirkah.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj