Verstappen kaznovan

Avtor prispevka: , objavljeno 24. maja 2015 .

Na današnji veliki nagradi Monaka je Max Verstappen trčil v zadek dirkalnika Romaina Grosjeana, zaradi česr so ga komisarji po dirki kaznovali s pribitkom petih štartnih mest na naslednji dirki. Verstappen je sicer končal v zaščitni ogradi, a nato dejal: ” Tudi prejšnji krog sem zaviral na istem mestu, a dirkalnik pred menoj je to naredil nekoliko prej.”

No komisarji Maxa niso upoštevali, poleg petih mest pa so mu podeliki tudi dve kazenski točki, zanj prvi. Na srečo nihče ni bil poškodovan, le dirkalnika sta utrpela nekaj “lepotnih popravkov”.

Foto: Autosport

4 Comments

  • Blaž Štremfelj

    fant je dobro vozil, kazen je pa pomoje bolj zato ker je novinec. upam da ne bo spremenil pristopa…meni se je bolj zdelo da je Grosjean zaviral prej kot ponavadi, kar je pa tudi za pričakovat na obrabljenih gumah. Škoda da ni pustil prostora. To bi bilo najbrž edino prehitevanje na stezi danes

  • Nika Furman

    Točno to, Grosjean je moral zavirati prej, ni imel druge opcije. Max je tvegal preveč, ampak fant mi je všeč. V F1 bo še prinesel svežino… ta bo prvak. Večkratni.

  • Blaž Štremfelj

    jaz pa menim, da ni tvegal preveč, ampak ravno prav le v trenutku trčenja je bila razlika med dirkalnikoma prevelika, česar morda zaradi pomanjkanja izkušenj ni upošteval. Mislim da ni zaviral prepozno oziroma pozneje, kot ponavadi. Se strinjam, bo prvak, vendar le če bo imel tudi nekaj sreče z dirkalniki. Je bilo že nekaj solidnih novincev, ki pa so potem kar obstali, saj niso našli poti v dobre ekipe… en primer je Hulkenberg. Verstappen ima to srečo, da bo ob nadaljnjih solidnih rezultatih napredoval v Red Bull, ki se bo morda ravno v tistih sezonah uspel vrnit višje proti vrhu. Če pa jim to ne uspe, se lahko zgodi da bodo Maxa potegnili s sabo na dno ali pa vsaj v povprečje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja