Verstappen kaznovan zaradi prekrška na kvalifikacijah

Avtor prispevka: , objavljeno 30. septembra 2018 .

Max Verstappen je bil zaradi neupoštevanja rumenih zastav na kvalifikacijah za VN Rusije v Sočiju kaznovan še s tremi štartnimi mesti izgube in dvema kazenskima točkama, ker ni upočasnil na delu steze, kjer so bile izobešene rumene zastave zaradi zavrtenega dirkalnika Sergeya Sirotkina.

Dirkač Red Bulla bi dirko tako ali tako začel z zadnjega mesta, saj so mehaniki v njegov dirkalnik namestili nove dele pogonskega sklopa, ter nov menjalnik, toda zaradi dodatnih dveh kazenskih točk se je njegov izkupiček povišal že na sedem, tako da ga do prepovedi nastopa na dirki, ki sledi pri 12 točkah, loči le še pet kazenskih točk.

Nizozemec se je zagovarjal, da je rumene zastave videl in se stoječemu dirkalniku izognil tako, da je zapeljal na levo stran steze, kar pa po mnenju komisarjev ni bilo dovolj: “Pravila zelo jasno pravijo, da mora biti razvidno, da je dirkač upočasnil. Telemetrija pa je pokazala, da je Max ves čas držal plin odprt do konca in ni zaviral. Dirkač se je zagovarjal, da je po njegovem mnenju ravnal varno,” so pojasnili komisarji v izjavi za javnost.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish