Verstappen kaznovan, najboljši štartni položaj Leclercu

Avtor prispevka: , objavljeno 27. oktobra 2019 .

Max Verstappen je ostal brez najboljšega štartnega položaja za VN Mehike, potem ko ob koncu kvalifikacij ni upočasnil vožnje mimo rumenih zastav. Dirkač Red Bulla je še pred nesrečo Valtterija Bottasa postavil najhitrejši čas zadnjega dela kvalifikacij, zato mu ne bi bilo treba odpeljati še enega hitrega kroga. To je storil kljub temu, v intervjuju po kvalifikacijah pa je priznal, da v zadnjem sektorju, kjer je Bottas treščil v ograjo, ni upočasnil. Pravzaprav je postavil najhitrejši čas v omenjenem sektorju, s katerim je postavil tudi nov rekord proge.

Komisarji so Verstappna kaznovali z izgubo treh startnih mest, dodali pa so mu tudi dve kazenski točki. Nizozemec je v zapisniku komisarjev dejal, da rumene zastave ni videl, ti pa so pripomnili primer Sebastiana Vettla, ki je mimo mesta Bottasove nesreče pripeljal pred Verstappnom, a je močno upočasnil, kot to zahtevajo pravila.

Verstappnova kazen je tako na najboljši štartni položaj postavila Charlesa Leclerca, Vettel pa je dopolnil povsem Ferrarijevo štartno vrsto. Lewis Hamilton bo dirko začel tretji, mesto pred Verstappnom.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo