Verstappen: Hamiltonu so dovolili 30 krat, meni le dvakrat

Avtor prispevka: , objavljeno 15. aprila 2021 .

Max Verstappen se želi pogovoriti s komisarji in vodstvom dirke, saj mu dirka v Bahrajnu še vedno ne da miru. Dirkač moštva Red Bull je pred tremi tedni ostal brez zmage, ko je po prehitevanju Lewisa Hamiltona moral mesto vrniti, saj je bil njegov manever v 4. ovinku po mnenju komisarjev nedovoljen.

Nizozemec je na tiskovni konferenci pred dirko za VN Emilije Romanje v Imoli, ki bo ta konec tedna, dejal, da se bo potrebno pogovoriti o nadzoru mej na dirkališčih, saj se mu zdi sporno, da je sekanje ovinkov v določenih pogojih dovoljeno. “Zadeva bi bila hitro rešena, če bi na tistem mestu postavili zid ali pa peščeno izletno cono,” je ponudil domiselno rešitev. “To bi rešilo nesporazume, saj na kvalifikacijah nismo smeli zapeljati niti na robnik, tega pa sem se potem držal tudi na dirki. Ko sem slišal, da Lewis vozi čez robnik, sem to v dveh krogih storil tudi sam, a sem že dobil opozorilo, da tega ne smem ponoviti.”

Verstappen je dejal, da sicer razume, zakaj je dobil opozorilo zaradi prehitevanja, a so ga presenetila dvojna merila, ki so jih imeli komisarji med dirko. “Lewis je 30 krat skrajšal stezo in pridobil čas. Jaz sem to storil dvakrat in dobil opozorilo, zato se mi vse skupaj zdi malce čudno. Meril ne bi smeli spreminjati med dirko. Ali je dovoljeno voziti čez robnik ali ne. Razumem, zakaj prehitevanje izven steze ni dovoljeno, ni pa prav, da je dovoljeno voziti izven steze, ko si tam sam, zato sem bomo o tem pogovorili z drugimi dirkači in Michaelom (Masijem).

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj